„Din zori și până-n seară”, baronizăm o țară

O altă „minunăție” prezentată în campania publicitară deșănțată a Regio este o biată șosea de două benzi către lacul Sărulești din județul Călărași. Poate nu știați, dar acesta se numește mai nou Raduță Lake (!) și este unul dintre cele mai vestite din lume în circuitul de pescuit sportiv de crap și somn.

Unii spuneau despre Robert Răduță că ar fi un baron PSD, bun prieten cu Țiriac și Adrian Năstase, dar și „magnat” al concesiunilor Deltei, alături de Alexandru Bittner.

Raduta

Robert Răduță. Foto: Puterea

De la boiernașul de țară, ce-și pune numele pe un lac al statului fiindcă probabil și-l anticipează în proprietate veșnică, Răduță a devenit un veritabil „rechin” al afacerilor cu pește, vizat de DNA în afaceri la baza cărora stau fonduri europene de milioane de euro.

N-ar fi prima întâlnire cu rigorile legii pentru fostul antrenor de tenis Robert Răduță, acesta fiind cercetat în urmă cu niște ani pentru împușcarea părinților unui fost paznic de-al său, de la lac. Doar că, mai nou, se zvonește că Răduță a„înotat”, la fel ca și Alexandru Bittner sau „bibanul de la malul mării”, Nicușor Constantinescu, tocmai până în America, pentru ca DNA să-i piardă dâra…

Ei bine, către lacul Sărulești-Răduță – de unde și-a pornit afacerile acest „pește mare” și pesedist – s-au modernizat 26 km de drum cu fonduri Regio.

Drumul Regio către lac este unul de mântuială

Acest drum, cu denivelări clare, cu diferență de nivel între cele două sensuri, rezultată din proasta îmbinare a asfaltului, a beneficiat de programul Regio. Pe acest asfalt turnat în grabă s-au aruncat banii UE, adică ai noștri. Oare autorii paginii se uită la ce ilustrații postează atunci când înalță freneticele laude? Fiindcă defectele se pot vedea cu ochiul liber din pozele postate pe contul de Facebook al Regio de unde le-am luat și noi, ca să lucrăm cu materialul clientului. Oare responsabilii de comunicare ai programului s-or fi uitat la ce postează? Dacă nu, luați de-aici!

Citește și „DIN ZORI ȘI PÂNĂ-N SEARĂ”, PĂCĂLIM O ȚARĂ

Citește și „DIN ZORI ȘI PÂNĂ-N SEARĂ”, SPÂNZURĂM BANII PRIN ȚARĂRegio1Regio2

, , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply