„Din zori și până-n seară”, păcălim o țară

Reclama – sufletul campaniei electorale. Au apus vremurile când proiectele europene erau popularizate printr-un anunț de începere a proiectului și unul de finalizare, un panou temporar și o conferință mediatizată la nivel local. „Noile fonduri Regio” se promovează acum prin minireportaje cu un maestru al artei măștilor dar și reclamă mascată.

După cum observa un comentator pe contul de Facebook al Regio, domnul Rebengiuc a rezistat eroic tentațiilor din anii în care diverși artiști îl preamăreau pe Ceaușescu prin versuri de toată jena, în direct la TV. Doar că toate au o limită… Cât despre ocolul țării într-un SUV 4×4, cu siguranță copyrighterii care au încropit această reclamă mascată nu și-au dat seama ce mesaj subliminal este transmis publicului despre infrastructura României și lipsa altor mijloace de transport decente sau cel puțin fezabile…

Dar să vedem ce realizări mărețe ne prezintă Regio, fix în plină campanie (pre)electorală.

Esplanadă fără rampă în orașul baronului Bunea-Stancu

În orașul unde prezumția de corectitudine în cheltuirea banului public se duce pe tobogan odată cu dezvăluirile din dosarele Bunea et co., autoritățile n-au fost capabile de-o biată rampă pe care să alunece liniștite și persoanele cu dizabilități până la malul Dunării.

Dacă veți vedea la TV episodul Regio despre această investiție, priviți cu atenție să vedeți cât de sumare și din avion (la propriu) sunt luate cadrele. Tocmai pentru a a ascunde detaliile care, nu-i așa, fac diferența la firul ierbii și gropița din asfalt.

foto_96670După cum relatează cotidianul Obiectiv de Brăila, reabilitarea întregului ansamblu de pe Esplanadă, format din fântânile arteziene, platoul pe care se află acestea şi treptele ce coboară spre faleza Dunării, a costat 1,4 milioane de lei (300 de mii de euro, n.n.) şi a fost executată de firma „Tancrad” SRL, cea al cărei patron apare în dosarele DNA alături de Bunea -Stancu . Rampa pentru persoanele cu dizabilități duce nedefinit până la jumătatea treptelor și apoi dispare subit… Evident, o investiție demnă de un județ condus de personajul amintit. Stați să vedeți ce bani lipsesc de pe bulevardele reabilitate sub „domnia” acestuia…

Bunea-UEBaronul Bunea-Stancu dând cu pixul prin banii europeni. Foto: jurnalul.ro

În episodul următor, veți vedea cum zboară banii europeni pe deasupra bulevardelor, precum pasarelele făcute după chipul și asemănarea păsărelelor din capul unor primari.

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

Trackbacks/Pingbacks

  1. „Din zori și până-n seară”, spânzurăm banii prin țară - Made in Galaţi - 25 septembrie 2014

    […] Citește și „DIN ZORI ȘI PÂNĂ-N SEARĂ”, PĂCĂLIM O ȚARĂ – ESPLANADA BRĂILEI […]

  2. „Din zori și până-n seară”, baronizăm o țară - Made in Galaţi - 7 octombrie 2014

    […] Citește și „DIN ZORI ȘI PÂNĂ-N SEARĂ”, PĂCĂLIM O ȚARĂ […]

Leave a Reply