Diptic MAI (II) – Încredere în cuvânt de poliţist?

10 mai 2014

ANTItudinea, General

646x404

Modul prin care mulţi şefi de servicii rutiere locale acoperă porcăriile primarilor numai independenţă faţă de aceştia nu dovedeşte. Ba mai constituie şi motiv serios de entru neîncredere din partea cetăţenilor.

De veghe-n lanul de indicatoare

În satul Patru Fraţi, comuna Adâncata, judeţul Ialomiţa, 200 de indicatoare năucesc şoferii pe un traseu de numai nouă kilometri.

Părerea avizată vine însă de la şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Ialomiţa, comisarul-şef Sorin Goagă: „Semnele de la Patru Fraţi sunt perfect în regulă. Nu e nicio problemă cu ele”.

Zidul morţii, prost semnalizat

Pe 4 ianuarie, un tânăr s-a zdrobit de pilonul central al unei viitoare supratraversări din Suceava. Şi nu era primă victimă din acel loc. Poliţia rutieră se mărginise după primul accident să dea o amendă de 3.360 de lei și atât.

Când peste 500 de suceveni au organizat un marş de protest, au binevoit şi autorităţile să ia măsuri.

978x0

Pieton acroşat cu dreptatea în mână

„N.C., de 47 ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism nu a acordat prioritate de trecere lui P.H., de 68 ani, din Alba Iulia, care era angajat în traversarea străzii prin loc marcat şi semnalizat corespunzător, acroşându-l.”

Efectiv, poliţia minte opinia publică pe faţă. Respectiva trecere de pietoni nu are indicator de semnalizare nici de o parte, nici de alta.

Răzgândeală pe bani publici

La Galaţi, Primăria a amplasat … Citește mai departe pe Adevărul Bloguri.

, , , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply