Eroii nu se graţiază, nu-i aşa?

10 martie 2014

ANTIteza, ANTItudinea, Fotbal, Sport

Dincolo de ce a făcut şi ce n-a făcut ilegal Gică Popescu – de cât şi-a dat seama că a greşit ori cât a mimat doar, vărsând rapid o sumă în contul statului doar de faţadă, ca să-şi scape pielea – întrebarea la care ar trebui să-şi răspundă înainte de orice marele fotbalist este dacă eroii pot, se cade, să ceară îndurare.
popescu_02137800_80819700Gică Popescu are să-şi clarifice o noţiune esenţială, înainte de toate: ce reprezintă un erou.

Asumare de erou Dacă e cu adevărat un erou, Gică Popescu nu va cere graţierea. Eroii cer îndurare de la cei mai prejos decât ei? Prin exemplul său trist va duce la învăţături de minte, ajutându-i pe alţii, eroi sau simpli muritori, să cadă mult mai greu în greşeală.

Subiectivismul unui subiect sensibil

Unii pun în discuţie dacă Popescu şi-a asumat până la capăt greşeala, dacă a făcut toate demersurile de a recunoaşte că a încălcat, fie şi fără intenţie, legea.

Luptă de erou

Ca un adevărat erou, să-şi caute dreptatea mai departe, să şi-o obţină, şi cu ea să lovească în subiectivismul de care încă suferă sistemul juridic al ţării sale. Cu atât mai mult va fi Gică Popescu încă o dată erou, îndreptând în instanţă nedreptatea ce i s-a făcut.

Citeste mai mult pe Blogurile Adevărul.

, , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply