Fetița cu nimicuri

24 iulie 2014

ANTIpatia, ANTItudinea, Politic

Toţi au acuzat, fie la Ponta, fie la Băsescu, dublul limbaj şi reaua credinţă disimulate în întâlnirea privind reducerea CAS-ului. Dar cea mai stridentă, mai out of the picture, a fost fix Ioana Petrescu. Cei doi – aşa sunt ei! Incorigibili, măcar prin prisma istoricului lor politic. Dar ministreasa Finanţelor a dat adevărata măsură a autosuficienţei, a renunţării la o statură intelectuală ce ar trebui să fie virtute de preţ a generaţiei ei.

Am găsit răbdarea să studiez înregistrarea video a întâlnirii de la Cotroceni. Iată ce mi s-a părut relevant, inclusiv momentele ce vădesc o Ioana Petrescu argumentându-şi poziţia cu nimicuri, dar mai ales cu multe ifose.

646x404

Ponta şi Băsescu, autentici

Premierul, adevărat băiat de bani şi mai ales de baroni de-a gata, aliniaţi în spatele său la ordinul lui Năstase apoi al lui „popa socru”, a avut momentele lui cel puţin lipsite de curtoazie.

Băsescu a jucat un rol pervers, fariseist şi perfid, cum îl ştim. Protocolar, pacifist, preocupat de soarta naţiunii, dar oscilând între insinuări mieroase şi înţepături reţinute. Exact cum îi place lui să se afişeze când crede că-l mai crede cineva.

untitled2

Lovitură cu dosul palmei drepte

Ceea ce s-a văzut, în schimb, a fost o ditamai ministreasa cu o mimică de şcolăriţă tocilară, capabilă să recite teoria pe dinafară, dar dându-şi ochii peste cap, sâcâită (5’10”), când vine vorba s-o aplice într-o problemă. Nici măcar la nivel de calcul literal, ce să mai vorbim de valori concrete!…

Te şi miri cum de n-a spulberat-o interlocutorul atoateştiutor din fotoliul prezidenţial! Cum de n-a evaporat-o cu un singur hămăit clănţănind feroce, ca pe un căţeluş enervant de schelălăitor!…

Harvard şi har intelectual

Ioana Petrescu, o fată din generaţia care de-abia era în clasele primare în ’89, care a avut noroc să acceseze studii în străinătate după deschiderea din preajma anului 2000, te-ai aştepta să-şi menţină o atitudine şi o altitudine intelectuale, dublate de argumente ştiinţifice, mult deasupra aluziilor ieftine ale unora ca Ponta sau Băsescu.

Citește mai departe pe Adevărul Bloguri!

, , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply