FOTOGALERIE: Plimbare de seară în lumini de toamnă gălăţeană
Pentru cei care încă-şi mai iubesc oraşul şi locurile sale unice, o invitaţie la o plimbare pe Faleză după apus, cât mai durează aceste seri relativ calde de toamnă. Nu, nu vă oferim fotografii luate din avion, dronă sau turnul de televiziune. Nici măcar magini spectaculoase cu artificii de zeci de mii de euro sau transmisii spectaculoase cu mardeli de sute de mii.

Ceea ce puteţi vedea în albumul de mai jos sunt sculpturile gălăţene din metal, înşirate de-a lungul Falezei inferioare şi iluminate mai nou cu reflectoare de putere medie. Ştim, se puteau monta luminile în poziţii mult mai bune dar haideţi să nu fim cârcotaşi. La cât de rare sunt iniţiativele bune în oraş, putem trece cu vederea acest mic neajuns. Mai mult, vă veţi putea delecta alegând singuri unghiul din care aceste minunăţii artistice vor arăta cel mai bine în ochii şi poate şi fotografiile dumneavoastră dacă v-am stârnit curiozitatea.
Noi ne-am jucat cu un biet aparat de călătorii, un Pany TZ25, un „Sharpen” și ceva contrast plus culoare în Irfanview, iar la final un „Autocorrect” în Microsoft Office Picture Manager. Minimal, deci. Și nu prea departe de obiectivele performante și procesatoarele de imagine ale multor smartphoneuri de clasă superioară sau chiar și medie. Iar pozele s-au făcut din mână, fără trepied. Aşadar, mult succes!























antitudinea, faleza inferioara, fotografii, madeingalati, metal, plimbare, sculpturi, seara

About Anghelos
Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter.
După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului.
Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu.
Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie.
Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.
View all posts by Anghelos →
27 octombrie 2015
ANTItudinea, Artă, ARTItudinea, Comunitate, Expozitie, Muzeu, Strada, Timp liber