#GALAȚIULREZISTĂ, a patra seară după marțea neagră a OUG 13 – RECORD! Peste 10.000 de gălățeni în stradă – LIVE TEXT & FOTO-VIDEO

Protestul de la Galați a intrat în a patra seară după marțea neagră a Ordonanței 13. Peste 1.000 de persoane tocmai au rupt rândurile și au ocupat și strada Domnească cu trotuarul și esplanada Prefecturii.

Mesajele s-au radicalizat. Se cere judecarea lui Iliescu pentru „sângele vărsat”. De altfel, seara a început pe acordurile Imnului Golanilor care răsuna dintr-o stație portabilă. Pe o pancartă scria „DNA – GALAȚI – bucuria borfașilor”.

Odată cu recent anunțata intenție de detensionare a situației, oamenii cer acum „Anulare, nu abrogare!”

Ora 19,45 | S-au adunat deja peste 3.000 de manifestanți.

Protestatari cu spirit:

„Încălzirea” de la Prefectură a adunat și mai mulți gălățeni în traseul obișnuitei „plimbări de seară” până la Inelul de Rocadă și înapoi. Acum sunt bine peste 5.000 de protestatari în stradă, aproape că nu încap să meargă doar pe un sens al Brăilei.

Ora 20,45 | Coloana de manifestanți este uriașă. s-a ajuns la peste 7-8 mii de oameni pe o lungime de aproape jumătate de kilometru.

Video impresionant!

Ora 21,00 | Peste 10.000 de gălățeni, după cum apreciază majoritatea celor prezenți. Inelul de Rocadă ocupat. Mulțimea s-a dezlănțuit cu scandări, PSD e răul suprem. Au pornit iîncolonați spre Centru, din nou, marșul își urmează cea de-a doua jumătate. Sunt mai mulți gălățeni decât a văzut vreodată Galațiul la un miting, comparabil cu ce se revarsa din stadion pe vremuri, când orașul avea o echipă de fotbal care a ajuns o dată să joace în circuitul european.

Ora 22,00 | Coloana de manifestanți a ajuns la Prefectură, unde au scandat din nou principalele revendicări legate de anularea ordonanței și continuarea luptei anticorupție. Au cântat imnul și și-au descărcat nemulțumirile la adresa PSD, chiar în fața sediului partidului de guvernământ.

După aproximativ 20 de minute, mitingul s-a încheiat și oamenii s-au îndreptat către casele lor hotărâți să revină duminică seara, dar și în serile următoare, cât va fi nevoie, pentru ”răzgândirea” Guvernului Grindeanu.

, , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply