Garcea a infestat şi poliţia suedeză

22 iulie 2013

ANTItudinea

Un clip devenit viral pe internet prezintă o maşină a poliţiei suedeze pe o stradă din suburbiile capitalei Stockholm, unde se apropie la „liniuţă” cu o maşină de culoare gri, în faţa lor fiind şi o persoană care dă startul.

http://youtu.be/F4PF12mMKrc

Autorităţile locale încearcă să demonteze evidenţa surprinsă de un material video, care a fost făcut public de Expressen. Repezentantul poliţiei suedeze, Christian Agdur, a declarat că maşina colegilor săi era în zonă pentru a opri cursa ilegală şi a-i convinge pe „gură-cască” să părăsească zona. El a motivat demarajul în trombă a Volkswagenului Passat de poliţie spunând că echipajul se grăbea să răspundă unei alte solicitări a dispeceratului central. Agdur a mai precizat că va fi declanşată o investigaţie internă pentru a elucida circumstanţele şi va reveni cu explicaţii ulterioare, după cum relatează site-ul Antenei 3.

VW_Passat_polis_bigPentru cei care încă se mai miră de ce autorităţile din Suedia refuză să-l extrădeze pe Guru Bivolaru, cele de mai jos pot fi edificatoare. Dacă poliţaii suedezi îşi pun mintea cu şmecheraşii de cartier la o „liniuţă” ilegală, de ce n-ar accepta şi altele la fel de ilegale sau măcar „under legal” momentan, adică minore…

Şi de la cine s-ar putea aproviziona mai bine decât de la Gregorian? Care poate face rost chiar de un harem întreg, dacă e nevoie.

Asta ca să nu mai credem că Garcea s-a născut doar la sat, în comuna România…

, , , , , , , , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply