La ALȚII se poate: PROTEST #Colectiv cu SUCCES LOCAL

Cei aproximativ 100 de protestatari adunați marți, apoi miercuri, dar și joi seară în centrul Râmnicu Vâlcei au determinat retragerea susținerii PNL pentru candidatura lui Mircia Gutău (fost PDL) la Primărie. Pur și simplu au aprins lumânări eroilor vâlceni ai Revoluției din ’89, s-au rugat pentru victimele din Colectiv și au insistat ca partidele să pregătească pentru alegerile locale și generale liste de candidați ”nepătați”.

a78a2318d09beb9b9d5bbd848e87477dMircia Gutău a fost acceptat la începutul lunii octombrie ca membru al PNL Vâlcea. La scurt timp, organizația județeană a partidului și-a asumat candidatura lui Gutău pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea în alegerile de la anul. Gutău cică ar fi ieșit cu peste 40% în opțiunile râmnicenilor, conform unui sondaj de opinie intern al organizației PNL Vâlcea, dar fusese și votat de toată conducerea partidului, mai puțin o abținere…

Fundația pentru liste nepătate

Gutău, primar al municipiului Râmnicu Vâlcea timp de două mandate, a fost condamnat definitiv în 2010 pentru fapte de corupție. În iunie 2014, Mircia Gutău a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova pentru a doua oară, tot pentru corupție, la doi ani și șase luni închisoare cu executare. Dar magistrații au decis contopirea pedepselor și acesta a rămas în libertate, în contul pedepsei deja executate.

Protestatarii din aceste zile au cerut inclusiv numiri la conducerile instituțiilor deconcentrate pe baza criteriilor de competență și nu pe bază de carnet de partid. Mai mult, au anunțat că vor înființa o fundație, „Vâlcea curată”, ce va colabora voluntar cu partidele politice pentru a le ajuta în alegerea unor candidați „nepătați” la alegerile locale și generale.

Primarul din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau intra insotit de politisti in sala completului de judecata a tribunalului din Bucuresti, vineri, 7 iulie 2006. Primarul si viceprimarul din Ramnicu Valcea au fost adusi la Tribunalul Bucuresti, in legatura cu o mita de 30 de mii de euro in schimbul eliberarii unei autorizatii de constructie. BOGDAN BARAGHIN / MEDIAFAX FOTO

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, intra însoțit de polițiști în sala completului de judecată al Tribunalului Bucuresti, vineri, 7 iulie 2006. Primarul și viceprimarul din Râmnicu Vâlcea fuseseră aduși în legătură cu o mită de 30 de mii de euro luată pentru eliberarea unei autorizații de construcție. BOGDAN BARAGHIN / MEDIAFAX FOTO

În contextul de mai sus, Alina Gorghiu a declarat joi (ieri) că Gutău nu are susținere la nivel central pentru a candida la funcția de primar al Râmnicului. La scurt timp, Mircia Gutău a anunțat că va părăsi organizația județeană PNL Vâlcea.

La Galați, organizația locală a PNL tocmai l-a anunțat candidat la Primărie pe Nicușor Ciumacenco, fost membru PSD virat apoi la PDL, fost vice și mână dreaptă a celui mai longeviv și inactiv primar din utltimii 26 de ani.

„Galațiul curat” încă nu a fost anunțat.

P1110452Surse: Agerpres, VTV, Adevărul (Vâlcea), Vocea Vâlcii.

, , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply