Mai mare râsul! Toalete ecologice pentru vedete

V-ați distrat la Mix Music Evo? V-ați prins mâinile înapoi după ce vi le-ați aruncat în aer? :) Noi am prins și alte fire ale așa-zisului spectacol gratuit dar cu bâlci inclus, oferit de finul lui Gheorghe „Pinalti” Ștefan, respectiv Gavrilă Vasile Marius, prin a sa Compania Artistică Mix MusicShow.

Pentru trei seri de chiuială cu muzică de gang – fiindcă așa arăta spațiul strâmt în care s-au organizat spectacolele, o biată stradă între un povârniș și-o răpă – gălățenii cred că au plătit, fără să știe, cam tot, mai puțin prestația artiștilor. Dar despre aceea las să se pronunțe voci autorizate, fiindcă eu am rămas fără glas după câte falseuri mi-au îndurat urechile.

Citește și MUZICĂ MIXATĂ CU FINUL LUI PINALITI ȘI COPACI TĂIAȚI

P1070292Glasuri cu pene

Clauze fără perdea. Ca la Pașcani?

Căutând în istoricul recent al turneului din 2014 numit pompos Miz Music Evo Tour, am găsit acest parteneriat între organizator și primăria Pașcani.

Răsfoindu-l în .pdf, am găsit câteva prevederi de tot râsu’ dacă n-ar fi și de plânsu’ după bieții bani strânși cu chin de cetățeni la bugetul local.

Numită, vezi-Doamne, Beneficiar, Primăria trebuie să pună la dispoziție gratuit locația evenimentului dar și exclusiv, adică interzicând altor comercianți să mai vândă ceva la locul evenimentului sau în preajma lui. Asta ca să înțelegeți de ce spectacolele nu s-au putut ține civilizat, pe un stadion de exemplu sau la Elice, ci s-a ales închiderea unui întreg bulevard și s-a optat pentru un loc aflat la mare distanță de orice alt chioșc cu apă, suc, bere, înghețată, snacksuri etc.

Spațiile publicitare i se acordă organizatorului în mod gratuit, autorizațiile comercianților din bâlciul aferent așișderea. Pentru că, dacă nu v-ați prins, acesta este de fapt baza profitabilă a businessului lui Gavrilă. Artiștii sunt plătiți de sponsor, iar comercianții din caravană nu orașelor prin care trec le datorează vreun ban…

Tot gratuit se asigură și serviciile poliției locale, ale salubrizării (15 pubele de 240 l și 10 de 120!), precum și alimentarea cu energie electrică sau motorină pentru generatoarele organizatorului.

P1070281

Evoluția muzicii la cort

P1070285

La și pe iarbă verde

P1070286

„Cu iaurt și gogoșele/Te făcuși Volvo, mișele…”

Caravană de mocangii și corturari

Unele pretenții ale organizatorilor sunt atât de rizibile încât sperăm să nu ne crape blogul de rușine că le scriem aici.

Beneficiarul trebuie să asigure atât 10 toalete ecologice pentru public, dar și două pentru artiști, „în perimetrul scenei”. Probabil că niște rulote cu aer condiționat și toalete porțelanate erau prea mult pentru vedete ca Alex Velea și Andreea Bălan.

Tot Beneficiarul este obligat să asigure 10 camere duble și trei mese pe zi pentru 20 de persoane din stafful tehnic și de organizare, dar și 11 camere duble, patru single și mese zilnice pentru 30 de artiști.  Iar ca să nu sune a mocangeală pură, formularea este „Benefiarul se obligă să găsească sponsori…” în acest sens.

Singurii care nu sunt pomeniți în această caricatură de parteneriat sunt comercianții de ace, brice și clătite veniți în caravana finului lui Pinalti. Probabil că aceștia, ca să facă și ceva profit, dorm direct sub corturile desfăcute deasupra tejghelelor sau în dubele parcate pe spațiul verde. Iar de cufurit se descurcă la nimereală, în boscheți sau direct la buturugile copacilor tăiați de primărie în cinstea venirii lor.

P1070280Toaleta unisex a artiștilor?

P1070309

Bâlci în toată neregula

P1070275

Copaci tăiați în cinstea tiribombelor

Marius, zi-ne despre Marius!

Noi nu spunem că Stan Marius i-a oferit pe tavă servicii publice lui Gavrilă Marius, cum a făcut primarul din Pașcani prin parteneriatul din care am citat mai sus. Mai ales că ar fi cam riscant fără o hotărâre de Consiliu Local, de care noi n-am auzit. Și nici pentru propriu-i capital electoral n-ar avea voie, susține organizatorul, care clamează, fariseistic în viziunea noastră, într-una din prevederile parteneriatului-tip: „Beneficiarul se obligă și asigură Prestatorul că nu se va folosi de Proiectul «Mix Music Evo» în activități de susținere electorală…” Bineînțeles, nu se spune nimic despre acțiunile „pre-electorale”, în condițiile pe care toate afișele și în toate „strigăturile” porta-vociferate pe străzi se subliniază că inițiativa festivalului îi aparține „domnului Primar”!

Dar poate nu-i așa! Atunci am vrea să vedem și noi facturile eliberate către firma lui Gavrilă pentru salubritate, curent electric, poliție locală, autorizațiile comercianților etc., dar și dovada plății acestora. Mai ales că primarul se declară, pe contul său de Facebook, foarte deranjat de vocile contra tăierilor de copaci făcute chiar în preajma tiribombelor de bâlci. Poate scoate la interval, pe lângă dosarul doborârii bieților arbori – conform HCL 79/2002 – și pe cel al recentei paranghelii. Asta ca să nu facă două drumuri…

P1070308Aleea Comerțului mutată în Centru

, , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

Trackbacks/Pingbacks

  1. MIX MUSIC EVO 2014: Muzică mixată cu finul lui Pinalti și copaci tăiați | Made in Galaţi - 30 iulie 2014

    […] Citește și TOALETE ECOLOGICE PENTRU VEDETE […]

  2. Radio ZU, așa NU! | Made in Galaţi - 30 iulie 2014

    […] Citește și TOALETE ECOLOGICE PENTRU VEDETE […]

Leave a Reply