Marea dezordine dintre micile garaje

11 februarie 2014

Administrație, General

De mai bine de 30 de ani oraşul este hăcuit şi, halcă cu halcă, înghiţit de hapsîni. Familii venite parcă din filme cu mafioţi şi-au întins pe pîinea copiilor osînza şi truda acestui oraş.

garajGL

Pornind de la cel mai mare buf în privatizarea României, Sidex-ul, obiectiv care s-a metamorfozat fantastic de la stadiul de combinat siderurgic la cel de gaură neagră a economiei, ca mai apoi sa ajungă o “făbricuţă” indiană, trecînd apoi prin zona bulevardului Coşbuc unde, în locul unei fabrici istorice, I.S.C.L., s-a construit un… mall sud-african sau, puţin mai la vale, o altă piesă de rezistenţă, MEHID, astăzi o ruină demolată de ţigănime pentru că atît au ştiut proprietarii să facă din ea, putem trece mai departe la obiective precum cinematograful Dunărea care a fost demolat sub primăria Durbacă pentru a se construi fix în acelaşi loc un centru de afaceri în proprietatea familiei cu acelaşi nume. Deloc de neglijat este şi gestul actualului primar care abuzează de încrederea şi votul cetăţenilor pentru a-şi extinde o mică afacere personală pe domeniul public.

Exemple mai am, dar mă opresc aici pentru că, de fapt, intenţionam să argumentez de ce gălăţenii s-au săturat de garaje. Pentru că, aşa cum marile bufuri s-au dat sub oamenii aceştia mici, tot sub aceştia oraşul a fost hăcuit şi la nivel micro. Aici putem exemplifica cu spaţii comune ce se află în fiecare bloc de locuinţe. Discutăm despre uscătoare de rufe, balcoane sau aşa numitele “băşti” de la subsolul imobilelor care, prin manevre iscusite, au devenit proprietatea unora în detrimentul altora. La fel majoritatea terenurilor, pe care astăzi tronează garaje oribile, au căpătat proprietari care nu au făcut nimic special pentru oraş sau comunitate dar care astăzi, printr-un act de proprietate cel puţin discutabil, sînt mai îndreptăţiţi decît alţii să posede aşa ceva.

De aceea consider că domnii consilieri au greşit atunci cînd s-au opus proiectului de demolare a garajelor propus de primar! Şi avînd în vedere faptele mai sus amintite nu pot pune greşeala lor pe seama neştiinţei, ea este rea-voinţă pură. În aceste condiţii e datoria celor implicaţi în administraţia locală să găsească urgent soluţia optimă de rezolvare a problemei fără a împovăra financiar comunitatea locală. Mai cred că este imperios necesar ca aleşii locali să se aplece cu înţelepciune asupra problemei create tot de ei astfel încît să fie evitată o eventuală scindare a comunităţii.

, , , , , , ,

About Meneopol (Daniel Bogdan)

"... La ce să dai hîrtia cu şiruri numărate Pe-a caracudei labe, păroase, nespălate, Să pierzi a ta viaţă şi creierul să-l storci Zvîrlind mărgăritare în troaca unor porci..." Mihai Eminescu

View all posts by Meneopol (Daniel Bogdan)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cacialmaua demolării garajelor | Made in Galaţi - 18 februarie 2014

    […] că mulți vor fi dezamăgiți, și îl includ aici și pe colegul meu de site, Meneopol (Daniel Bogdan), dar nu pot să mă abțin de la a mă declara sceptic în privința bunelor intenții ale […]

Leave a Reply