Marius Stan – moț pe propriu-i mandat

15 septembrie 2014

Administrație, ANTIpatia, ANTItudinea, Scoala

Despre eficiența unora dintre edili, nici nu are rost să mai vorbim. Ne răcim gura de pomană, ăștia sunt că doar noi i-am ales, nu bulgarii sau alți vecini. Însă despre modul în care înțeleg unii dintre aceiași edili să jignească inteligența, într-un fel de alba-neagra cu pahare de sticlă transparentă, s-ar putea scrie romane.

Astăzi ne-am putea delecta cu un capitol despre Măria Sa Marius Stan, primarul care „a pohtit” să deschidă noul an școlar fix acolo unde ar avea mai multe șanse să fie, dacă nu huiduit, cel puțin privit cu tot disprețul. Nu atât fiindcă va înșira aceleași promisiuni prăfuite, ci dacă se va încumeta, din goana limuzinei, să le arunce cetățenilor cu praf în ochi la propriu.

P1070681

Primarul va parca la școlile fără trotuare

Așa cum a ținut să anunțe din timp, edilul-șef va participa la deschiderea festivă a anului şcolar, inclusiv la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, dar și la festivităţile de la Şcolile 29 şi 17. Aceste instituții de învățământ au beneficiat de „atenția” specială a Primăriei încă de la sfârșitul anului școlar precedent, închis cu promisiuni și noroi azvârlit peste hăinuțele festive de serbare finală că, vezi doamne, modernizarea orașului nu așteaptă, trebuie finalizată cât sunt copiii în vacanță…

P1070688 Cu promisiunea că lucrările se vor finaliza până în toamnă și speranța unei parcări generoase și a unui parc frumos au plecat școlarii în vacanță. Iar acum se vor întoarce în mijlocul unui șantier părăsit, plin de praf, cu borduri puse provizoriu și nefixate, trotuare neterminate sau chiar lipsă, țărână și pietriș cât cuprinde.

???????????????????????????????Când colbul le va intra sub pleoape, cu siguranță se vor bucura copiii la vederea panourilor frumos colorate cu promisiuni și termene amânate despre cum va arăta viitoarea parcare cu parc. Iar când le va scrâșni prin dinți nisipul, cu siguranță părinții îi vor adresa primarului, printre aceștia, numai urări de bine și succes de-acum și până la viitoarea campanie electorală, în vecii vecilor, amin!

P1070694

Nu credem că oamenii vor înghiți scuzele primarului vizavi de lipsa unui proiect pentru viitoarea parcare cât timp ce s-a făcut pănă acum, străzile și trotuarele sparte, au respectat un proiect vechi, uitat prin sertare. Și apoi, cum să le explici oamenilor că pe panouri apare deja numele constructorului, dar proiectul nu există. A câștigat licitația pe vorbe? S-a licitat doar suma, ca să fie siguri de ea?…

Citește și NOUL GALAȚI CU PROIECTE DIN VECHI?

Imagine sau minte în vacanță?

Cu siguranță, echipa de consilieri de imagine a primarului (că și-a tot angajat țuțeri, fie primit…) nu s-a întors din vacanță. Altminteri, cum să-l trimiți pe edil să deschidă anul școlar fix la școlile unde a dat poate cel mai mare chix din întregul său mandat? Fix acolo unde a reușit să demoleze toate garajele, fără scandal, fără sincope, fix acolo nu a reușit să pună în loc… nimic!

P1070699Dacă totuși echipa de zgomote și fum a primarului l-a consiliat profesionist, atunci nu ne rămâne decât să presupunem că mintea primarului încă nu s-a întors din vacanță. Mai colindă printre amintiri cu nisip și desene puerile pe garduri de vreme ce nu realizează că acestea sunt singurele lucruri comcretizate în cel mai mare ansamblu educațional al orașului – zona școlilor 17 și 29, colegiului Economic și grădinițelor „Codruța” și „Motanul încălțat”.

P1070700Noi vom fi acolo să imortalizăm cele mai importante momente ale festivităților. Iar dacă ne va scăpa ceva, sperăm să ne acordați circumstanțe atenuante. În fond, la ce praf bântuie zona, însuși fastul festivităților de deschidere a anului școlare se întrevede foarte… în ceață.

Citește și O PARCARE PENTRU DOMNII EDILI, VĂ ROG!

, , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cui nu-i convine Marius Stan? - Made in Galaţi - 21 septembrie 2014

    […] Citește și MARIUS STAN – MOȚ PE PROPRIUL MANDAT […]

Leave a Reply