Mergem înainte! Că înainte era… la fel

26 octombrie 2014

Administrație, General, Politic

Frigul

Nu știu alții cum sunt, dar mie aburul acesta care iese din gura copilului, în dormitor, înainte de culcare și după deșteptare, îmi amintește de copilăria mea. Numai că pe vremea aia pe primar nu-l chema Marius Stan. Nu voi uita!

Partidul

Ca și temperaturile din casă, partidul era același. Steagurile de-atunci, afișate la ceas de sărbătoare, semănau izbitor cu bannerele electorale de astăzi: erau roșii și lipsite de substanță. Astăzi, singura diferență este că, pe afișul roșu, primarul care nici după 25 de ani nu a reușit să încălzească un calorifer, susține după bunul plac partidul Roșu. Nu voi uita!

Sistemul

Suntem „pe sistem”, în continuare. De pildă, școala este cam aceeași numai că astăzi nu mai are manuale și se plătește. La învățătoare. Dacă nu-ți cere, îți sugerează. Și din 30 de părinți trebuie să apară prostu’ ăla cu bani care nu înțelege că sistemul este plătit deja prin taxele alea multe. Nu voi uita!

Credința

Este aceeași! Credința o ai sau n-o ai. Pe asta nu o câștigi și nu o pierzi că pe Dumnezeu nu-l poți câștiga și nici pierde. În schimb, Biserica e altfel! E mai bogată. Mult mai bogată! Prea mult! Nu voi uita!


Și aș mai continua, da’ tare-mi e că până la urmă, la nivel de comunitate, am cam uitat de toate astea. Acum sunt rafturile pline, avem cu ce ne clăti ochii. Avem și moaște și Bechtel. Cam scumpe, zic eu, dar poate chiar le merităm. Încă mai avem Iliescu. Nejudecat. Și câteva urme de Sidex mai avem, dar de ăsta scăpăm repede – e pe făraș. Avem valea orașului la fel de inundabilă, o rețea de cabluri ca un paienjeniș, trotuare asfaltate prin anii ’80 și faleza gata să se scufunde. Dar stați liniștiți, cât e Bacalbașa șef la județ suntem ca și anesteziați.

Cu toate astea aş avea şi eu o rugăminte la gălăţeni: să votaţi cum nu aţi mai făcut-o niciodată!

PS: Apropo de bannerele alea roşii, mari şi multe: mi-ar plăcea să văd undeva, pe un site oficial, factura care atestă că UNPR şi-a plătit datoria către comunitate pentru mizeria făcută.

banner unpr

foto: Paul Găvănescu

, , , , , , , , , , , , , , , ,

About Meneopol (Daniel Bogdan)

"... La ce să dai hîrtia cu şiruri numărate Pe-a caracudei labe, păroase, nespălate, Să pierzi a ta viaţă şi creierul să-l storci Zvîrlind mărgăritare în troaca unor porci..." Mihai Eminescu

View all posts by Meneopol (Daniel Bogdan)

No comments yet.

Leave a Reply