Patronul Oţelului, deţinut politic

26 noiembrie 2014

ANTIpatia, ANTItudinea, Fotbal, Justitie, Sport

Nu ştiaţi? Dan Adamescu este deţinut politic în România. Şi nu unul oarecare, ci plătitor al unui onorariu cu multe zerouri în coadă pentru ca susţinerile sale să fie aduse în faţa Camerei Reprezentanţilor. Oare cât o mai fi dat apoi ca să ajungă şi în faţa Comisiei Europene?

Când o vezi pe biata doamnă Grapini cum „atrage un semnal de alarmă” în favoarea lui Voiculescu Dan, a cărui condamnare denotă „un proces politic” şi „punerea în pericol a libertăţii presei” în România, te apucă şi mila. La banii lui a fost atât de zgârcit încât să apeleze la o doamnă cu mari probleme de gramatică în detrimentul unor profesionişti?

O sută de mii de euro scrisorica?

Conform OpenSecrets.org, Adamescu a plătit 130.000 de dolari către Qorvis LLC, o firmă de imagine, PR, lobby şi altele în domeniu pentru a-i fi reprezentată „cauza” în faţa Camerei Reprezentanţilor, camera inferioară a Congresului SUA. Raportul de lobby, înregistrat de funcţionarii legislativului american, poate fi studiat aici.

În acelaşi timp, adică tot la începutul acestei toamne, Adamescu şi-a făcut cunoscută „condiţia de deţinut politic” şi Comisiei Europene. Prin aceeaşi firmă de lobby, Adamescu a beneficiat şi de articole difuzate prin reţeaua PRNewswire, unul consistent şi inflamat apărând chiar în WallStreet-Online.

adamescu

Prin comparaţie cu speech-ul redundant şi scremut al doamnei Grapini, Adamescu, patronul asiguratorului de poliţele căreia nu vor să audă service-urile auto, a beneficiat inclusiv de o scrisorică adresată Comisiei Europene de însuşi şeful grupului eurosceptic al Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, Syed Kamall.

„Am fost contactat de un alegător cu privire la procesul lui Dan Adamescu, cetăţean german, om de afaceri cu notorietate şi proprietar de presă în România. Alegătorul mi-a spus că Adamescu înfruntă acuzaţii de dare de mită şi consideră că modul în care autorităţile române au tratat condamnatul nu a fost conform cu standardele de justiţie stipulate de legea CE şi de criteriile de la Copenhaga. Alegătorul meu crede, de asemenea, că acest caz poate fi motivat politic. 1. Este Comisia conştientă de îngrijorările referitoare la acest caz? 2. În acest context, poate oferi detalii cu privire la discuţiile pe această temă şi la discuţiile viitoare cu autorităţile române, referitoare la violarea drepturilor fundamentale şi a libertăţilor civile? 3. Intenţionează Comisia să lanseze o procedură prin care să întărească statul de drept, având în vedere acuzaţiile de abuz din România?“, se arată în interpelarea respectivului membru al Parlamentului European, conform Adevărul.

Lui Dan Voiculescu înşişi proprii angajaţi i-au făcut Vîntu după cum scriam aici. Aşa încât cine se mai aşteaptă să-l mai ţină minte colegii conservatori europeni? Darămite să-i mai ia şi apărarea…

, , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

No comments yet.

Leave a Reply