PSD egal PD minus L? Ponta îi debarcă pe antibăsiștii din USL, în frunte cu… Dragnea

9 octombrie 2013

ANTIteza, ANTItudinea

Ceea ce unii nici n-au vrut să conceapă pare să se adeverească pe zi ce trece. Coabitantul de la Palatul Victoria, în ciuda aparentelor hârâieli cu cel de la Cotroceni, lucrează încet dar sigur la îndepărtarea și, eventual, ”răcorirea” celor care au luat în serios detronarea ”cucului de la ora 6:30 seara”. Inclusiv arătându-le ”pisica” cu cap de procuror și blană de culoarea coperților dosarelor penale.

”Cronica unei trădări anunțate”

dragneaUn articol foarte bine argumentat a apărut pe site-ul Vocea Rusiei. În ciuda renumelui nefast al publicației, n-ar fi prima oară când cele spuse de VR s-ar adeveri în realitatea românească.

Autorul susține că, încă de la referendum, baronii

(sursa foto Dragnea: fototrucaje.blogspot.ro)       pesediști, înțelegându-se prin asta inclusiv garda veche a partidului, au început să tragă hăis, spre ”cea”-ul vopsit al matelotului. În fond, nici n-ar fi prima oară dacă ne amintim întovărășirea de un an și ceva după alegerile din 2008…

Concret, ”decidenţii din spatele PSD nu doreau ca Antonescu să ajungă preşedinte, fie şi interimar. (…) Sabotarea referendumului a fost o strategie conştientă, adoptată de liderii formaţiunii. De fapt, problema principală a fost Voiculescu care-i irită pe psd-işti şi pe care nu vroiau sa-l lase „la butoane”. În fond, echipa Sârbu & Ponta i-a executat pe cei care au luat în serios ideea luptei cu Traian Băsescu, adică Voiculescu, Dragnea, Antonescu. Voiculescu şi Dragnea vor ajunge la închisoare, iar Antonescu va ajunge să fie detronat de la conducerea partidului, urmând să devină un „pitic politic” de care îşi vor bate joc televiziunile şi concurenţii politici. USL nu există, însă există tandemul format din Băsescu şi Sârbu care au regizat un spectacol pentru publicul credul.

O altă sabotare a liberalilor e specularea credulității lui Radu Stroe, punându-i-se în brațe un cod rutier antipopular la care premierul să vină apoi cu măsuri periculos de populare. Dar despre asta într-un articol viitor.

SMS-uri cu dedicație la referendum

Unul din capetele de acuzare ale Parchetului contra lui Dragnea este ”comunicaţii de tip SMS al căror furnizor a fost înv. Nicolae-Liviu Dragnea. Mesajele au fost transmise fizic, cu ştiinţa învinuitului, de către o altă persoană din cadrul Secretariatului General al PSD, dar conţinutul lor ideatic aparţinea în mod indiscutabil lui Nicolae-Liviu Dragnea”, conform rechizitoriului citat de Mediafax. Este vorba de mesaje de mobilizare la vot.

Dar și mesaje contra prezenței la vot s-au trimis! Prin rețeaua Digi Mobil a RCS-RDS prin care îmi veneau felicitările de Crăciun sau mesajele electorale de la politicienii locali pedeliști sau afiliați acestora ca, sanchi, independenți… Dar cele primite la referendum veneau din partea ”exilatului la garaj”, evident. Cel puțin din ”conținutul ideatic” (dă-ăă!) se vede că aparțin ”în mod indiscutabil”… ”guvernatorului”. Pentru acestea nu e nimeni cercetat?

Evident, astfel de mesaje au ajuns direct sau măcar indirect și în mîna colegilor pesediști ai lui Dragnea. Ce folos, însă, dacă nu i-au prins și descoperiți…

, , , , , , , , , , , ,

About Anghelos

Mihai Angheluță a debutat în cotidianul gălățean „Viața liberă”, în ultimul an de liceu, intervievand vedete din jazzul autohton la unul dintre primele festivaluri de gen. În anii facultăţii, a colaborat la două posturi de radio locale, ca redactor muzical, realizator de emisiuni și, ocazional, reporter. După licenţierea în filologie, nu a rezistat mai mult de doi ani ca profesor sau traducător. S-a reîntors la presă, fiind angajat redactor plin al „Vieţii libere” între 1999 și 2001. Specializat în investigaţii şi justiție, a evadat adesea în subiecte economice, reportaje, radiografii sociale, recenzii culturale ori spațiul virtual al internetului. Din presa scrisă a trecut la televiziune, fiind aproape un an reporter și realizator de emisiuni la Express TV Galaţi-Brăila. Cum presa a intrat într-un declin după 2000, a mai făcut o ultimă încercare, la un săptămânal sindical, timp de câteva luni. În fina, s-a văzut nevoit să facă o schimbare de domeniu. Cum jurnalismul e singura ocupație pe care a practicat-o cu entuziasm, iar răspândirea internetului a adus noi oportunităţi, s-a reapucat de scris în 2008, colaborator al unei publicații online, enzine-ul antidotul.ro. În 2011, a revenit la cotidianul în care a debutat. Și a constatat că jurnalismul angajat, cu atitudine, încă nu face rating major, cel puţin în provincie. Prin urmare, a inițiat ANTItudinea, o abordare critică a problemelor civice, găzduită de blogul colectiv madeingalati.ro. Pe acesta îl construieşte ca un viitor portal, o piață publică virtuală - spațiu de manifestare pentru o comunitate care-şi (re)descoperă spiritul combativ.

View all posts by Anghelos

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cutremurați de vrâncean, au scăpat de ”grija” bacilor gălățeni | Made in Galaţi - 10 octombrie 2013

    […] fiindcă tot vorbirăm de Dragnea mai devreme, cum am putea să nu vorbim și de regionalizare? Iar Galațiul, conform ultimului proiect, ar […]

Leave a Reply