Spre ce se îndreaptă (intenţionat) presa. Şi Poliţia

„Poliţistul de la Rutieră care a fost lovit intenţionat cu maşina de afaceristul turc, în urmă cu trei săptămâni, a murit la spital, în această dimineaţă”,

am auzit (vineri, 21 august) la Antenei 3. Şi cuvântul „intenţionat” era scos intenţionat  în evidenţă. Deci m-am tot întrebat ce s-a intenţionat cu această intenţionare…

antena3

„Poliţistul i-a făcut semn şoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat, l-a lovit, acesta a rămas pe capotă aproximativ 400 de metri, apoi a căzut pe carosabil”,

a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău.

Eu am văzut cu totul altceva în imaginile camerelor de supraveghere.

Declaraţia oficială (!) nu prea mai este OK doar cu “l-a lovit” – sună insinuant. Pentru că agentul, putem spune, aproape s-a aruncat în faţa maşinii, luat de valul „puterii” pe care i-o dădea funcţia. Și, bineînţeles, dorinţa de a-şi face datoria cât mai bine.

Din imagini, se vede clar cum poliţistul, atunci când realizează că şoferul nu va opri, face câţiva paşi înapoi, spre traiectoria maşinii, cu intenţia de a-i ieşi în cale (atenție! în calea unei mașini care avea şi viteza de 180-200 de kilometri pe oră, cum spune presa centrală, maxim 50-60 km/h acolo, în curbă, aș zice eu), pentru a-i „bloca” acesteia calea (cu propriul corp!).

„…lovit intenţionat cu maşina de afaceristul turc”… ?

Nu mai spun că ştirea a prins weekendul, cu alte cuvinte, o informaţie greşită repetată de mai multe ori… De ce spun greşită? Pentru că a SUBLINIA că şoferul l-a accidentat INTENŢIONAT pe poliţist pe mine mă duce cu gândul că posesorul permisului auto ar fi ieşit pe stradă chitit: „Ia să văd unde-o fi un echipaj de poliţie care are în program control rutier să merg să-i iau pe capotă”. Sau, conducând el aşa, cu alcoolemia-n sânge (de 1,65 – potrivit presei), ce s-a gândit: „Ia să trec eu peste un poliţist”… Or, şoferul nu a făcut altceva decât să încerce să-şi scape şi el pielea (simţindu-se cu musca pe căciulă şi cu bani în buzunar).

Din acest motiv sunt PENTRU CAMERELE ”BIG-BROTHER”!

Vezi şi tu filmul incidentului (CLICK AICI)

Protv

STOP încurajării eroismului prin sacrificiu suprem!

De o bună bucată de vreme, tot mai multe cazuri de astfel de eroism inconştient au apărut în presă. Poliţişti care se aruncă în faţa maşinilor ce nu catadicsesc să oprească la „ordinul” lor de „tras pe dreapta”. Toţi au scăpat, cu răni mai mult sau mai puţin grave. Dar, cum se spune, totul are un început.

„Omul de afaceri turc nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale poliţistului”, a sunat prezentarea ştirii în mass-media. Sunt curioasă dacă semnalele regulamentare de oprire includ ca organul să sară în faţa maşinii… În acest caz, nu ştiu de ce nu sunt deja scoase la concurs locurile celor din ministerul de Interne cu funcţii de decizie! Dacă stau mai bine şi mă gândesc, de fapt, de la primul caz de poliţist-kamikaze ar fi trebuit să se ia o măsură la nivel înalt.

Doar şi poliţiştii gălăţeni sunt ai sistemului, nu?

Un incident de oprire în acest mod inconştient a avut loc recent şi în Galaţi. Pe Grupul Şoferilor din Galaţi au fost publicate materiale video cu modul haotic în care sunt oprite maşini depistate de radar peste viteza legală. Ascunşi după un panou, membrii echipajului aşteaptă şoferul indisciplinat să se apropie şi, în ultimul moment, un poliţist sare în mijlocul drumului, printre maşini în trafic, ca să oprească vitezomanul.

De ce să plătesc şi eroismul inconştient?!

Ca să fie totul „ca la carte”, oficialii mai şi plătesc eroismul de acest gen. (Soţia poliţistului-erou post-mortem va primi, din partea Ministerului de Interne, o despăgubire de 20.000 de euro. Însă m-aş bucura ca şefii bietului fost agent Gheorghe Ionescu, avansat subinspector după tragicul incident, să-i scoată din buzunarul lor!!!) Astfel că ce altă concluzie s-ar putea trage decât aceea că, în loc să pună ordine în proceduri şi forţă în intervenţii, sistemul încurajează sacrificii vecine cu inconştienţa.

CITEŞTE ŞI: Dumnezei în exerciţiul funcţiunii – mersul pe capotă

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply